Om Devinagården


Devinagården grundades 2017 och är en privat verksamhet inom skyddat boende. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges socialtjänster. Vi fokuserar på våra klienters behov och på våra uppdragsgivares behov och förväntningar. Boendet innehar ett fullvärdigt skalskydd med larm, kameror, belägringsrum samt förstärkta fönster. Vår personalgrupp har relevant utbildning och gedigen erfarenhet av våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck samt människohandel och prostitution. 


Vårt arbete innebär att möta kvinnan där hon är oavsett kvinnans tidigare erfarenheter eller behov av stöd och hjälp inom andra områden än bara skydd. Vi förstår att konsekvenserna av våld, hot och rädsla påverkar en människa på ett mycket djupt plan.


Vi tar fullt ansvar för skyddet, transporter, hot och riskbedömningar, ansökan om skyddade personuppgifter, skolgång m.m.


Vårt mål är att genom kunskap, trygghet och känslomässig läkning ge våldsutsatta kvinnor och barn de bästa förutsättningarna inför framtiden.


Vi arbetar ständigt med att utvärdera och utveckla oss själva inom verksamheten och området.


Boendet


Devinagården erbjuder skyddat boende för kvinnor med och utan barn. Vi har flera olika sovrum vilket innebär att vi kan ta emot familjer i alla storlekar, stora som små. Vi har även en större lägenhet i direkt anslutning till boendet för den större familjen. Hos oss är även husdjuren välkomna.


Vi har flera gemensamma ytor som till exempel kök- matsalsrum, vardagsrum, badrum, tvättstuga, lekrum,  ungdomsrum/läxläsningsrum och gym.


Vi har en stor trädgård med grillplats, gungor, sandlåda, rutschkana, klätterställning, studsmatta, volleybollnät, fotbollsmål m.m.


Alla barn har skolplikt och rätt till utbildning. Vi har goda kontakter med skolor och förskolor i kommunen och kan få ut barnen i skolan eller förskolan inom sju dagar ​när det är aktuellt.

Vår kompetens


Vi har med omsorg handplockat vår personal utifrån deras kompetens och erfarenhet och har bland annat två socionomer i personalgruppen. All personal har utbildning i att genomföra strukturerade och evidensbaserade riskbedömningar, SARA-V3, PATRIARK-V2 samt FREDA. Vi erbjuder våra klienter strukturerade samtal inom våld i nära relationer. När de strukturerade samtal vi erbjuder inte är tillräckliga har vi samarbete med en legitimerad psykolog som vi erbjuder samtal och/eller traumabehandling hos. Vi förstår vikten av ett nära samarbete med och återkoppling till våra uppdragsgivare.