Om Devinagården


Devinagården är ett skyddat boende som ligger högt på skalan vad gäller säkerhet, kunskap och insatser.  

Som hjälpsökande utifrån våldsutsatthet så kan behoven av stöd vara både komplexa och omfattande. Utsattheten och behovet av skydd tar heller inte hänsyn till andra sårbarheter eller sjukdomstillstånd vilket gör att målgruppen är långt ifrån homogen. 


Vårt arbete innebär att möta kvinnan där hon är oavsett tidigare erfarenheter eller behov av stöd och hjälp inom andra områden än bara skydd. Vi förstår att konsekvenserna av våld, hot och rädsla påverkar en människa på ett mycket djupt plan.


Vårt mål är att igenom kunskap, trygghet och känslomässig läkning ge dessa kvinnor och barn förutsättningar att skapa sig ett bättre liv över tid.

Familjen


Vårt boende erbjuder plats för kvinnor och medföljande barn. Vi har flera olika sovrum vilket innebär att vi kan ta emot familjer i alla storlekar, stora som små och hos oss är även husdjuren välkomna.Vi har flera Gemensamma ytor som tex kök- matsalsrum, vardagsrum, badrum, tvättstuga, lekrum, pysselrum, biljardrum, och gym.

Vi har en stor trädgård med grillplats, gungor, sandlåda, rutschkana, klätterställning, studsmatta, volleybollnät, fotbollsmål m.mAlla barn har skolplikt och rätt till utbildning. Vi har goda kontakter med skolor i kommunen och kan få ut barnen i skolan inom sju dagar om det är aktuellt.

Vår kompetens


Vi har med omsorg handplockat vår personal utifrån deras kompetens och erfarenhet. Vi har därför inom personalgruppen socionomer och behandlare med lång erfarenhet av att arbeta med socialt arbete, MI-samtalsteknink med specialinriktning mot målgruppen våldsutsatta kvinnor, missbruksbehandling och psykisk ohälsa. Flertalet av personalen är även utbildade att utföra riskbedömningar som PATRIARK, SARA och FREDA.


Under hösten 2020 har Devinagårdens personlgrupp tagit del av Simon Häggströms föreläsningar om prostitution, människohandel och trafficing.

Hög standard


Boendet håller mycket hög säkerhetsstandard med ett avancerat larmsystem, bevakningskameror, säkerhetsmodifierade fönster samt även belägringsrum för allvarligare risksituationer.